EYOF – ervaringen

Het is al weer een week geleden dat de EYOF is afgelopen. Hoog tijd dus om mijn belangrijkste ervaringen tijdens dit event middels ‘Tips & Tops’ op een rij te zetten.

Tips

  • Zoals op elk event zijn er ook tijdens de EYOF verbeterpunten, met name op het gebied van logistiek, catering en van organisatorische aard. Daar is intern naar mijn idee al genoeg over gezegd en geschreven.
  • Start eerder met de werving van de vrijwilligers. Deze groep is echt cruciaal voor zo’n grootschalig event. Door eerder te werven, is het mogelijk zorgvuldiger te selecteren en beter te matchen tussen functie en persoon.
  • Met name de functie van ‘Team Assistent’ moet als eerste worden ingevuld. Betrek hen z.s.m. bij de organisatie en bij de informatie die aan de Chefs de Mission wordt uitgereikt. Het zou bovendien geweldig zijn geweest als de Team Assistents tijdens het bezoek van de Chefs in april al kennis met elkaar hadden kunnen maken. Daar zitten enorm veel voordelen aan die zich terug vertalen tijdens de EYOF.

Tops

  • Geweldig event voor jeugdige sporters om hun eerste Olympische ervaring op te doen!
  • De sportaccommodaties zien er top uit!
  • Een aantal sporten waar ik persoonlijk weinig tot niets mee van doen heb gehad en / of deze nog nooit ‘live’ heb gezien, verrassen me positief. Met name het turnen is echt geweldig om te zien: wat een kracht en wat een hoge amusementswaarde! Dat geldt wat mij betreft ook voor het handballen. Dat is een veel fysiekere sport dan het ‘vroeger in mijn tijd was’ en dan ik had gedacht!
  • Het enthousiasme en de flexibiliteit van de vele vrijwilligers zorgen voor het bekende kersje op de taart!
  • Persoonlijk vind ik ‘Team Assistent’ absoluut de beste vrijwilligersfunctie die er is: je staat dichtbij het landenteam en je bent niet ‘gebonden’ aan één sport. Super!
  • Last but not least: ik heb de kans gekregen om via de EYOF een kijkje achter de (organisatie)schermen te nemen en daarmee mijn persoonlijke Olympische ambitie verder concreet vorm te geven! Dank! En het smaakt naar meer!