EYOF – sporten en stappen

Na een vrije ochtend, wil ik vandaag erg graag naar het wielrennen. Het ‘probleem’ is echter dat de locatie ”t Lint’ relatief ver weg ligt ten opzichte van de andere sportlocaties. En er rijden minder vaak bussen hier naar toe. Om een lang verhaal kort te maken: ik ben te laat… DSCN1329Erg jammer, maar gelukkig zijn er genoeg andere sporten te zien! Deze dag zie ik achtereenvolgens Atletiek (een zilveren en een gouden medaille voor Polen), Zwemmen en Handbal. Op de bijgaande foto is te zien hoe P. Borys van Polen (meisjes) haar gouden sprong maakt: 1.79 meter.¬†Wat een sensatie!

Leuke anekdote: terwijl ik van de ene naar de andere locatie loop, hoor ik dat er een fietser achter me aan komt, gevolgd door een vrolijk ‘Hallo!’. Automatisch zeg je ‘Hallo’ terug: het zal ongetwijfeld een van de vele Festival Makers zijn, toch?! En terwijl de fietser me voorbij rijdt, zie ik dat het Pieter van den Hoogenband is. Onwijs leuk om zo’n toegewijde Toernooi Directeur te hebben!

DSCN1341DSCN1349

 

 

 

 

Na de (warme) zwemlocatie, ga ik door naar het handbal. Graag zou ik de meisjes van Denemarken willen gaan bekijken, maar ik heb me vergist in de tijd.DSCN1353 Op het moment dat ik in de Jaarbeurs aan kom, hebben de Deense meiden al dik gewonnen: finale plaats! Dan ga ik door naar de Nederlandse meiden. Helaas lukt het hen niet om te winnen. Dan nog even naar de jongens kijken, de Noren in dit geval tegen Belarus. Wat een wedstrijd! En wat veel fysiek contact! ‘Vroeger’ toen ik nog eens handbal speelde was dat echt heel anders. Ik moet zeggen dat ik positief onder de indruk ben van het kijken naar deze sport. En dan pik er natuurlijk ook meteen maar weer een ’triller match’ uit. Super!

DSCN1363Na al het sportgeweld, besluiten we met een aantal Festival Makers nog iets te gaan drinken in het centrum van Utrecht. Voor dit event is ‘Voortuin’ the place to be. En de Poolse Deputy en Chef de Mission gaan mee: super! Morgen is het weer vroeg dag, maar toch gaan we nog tot in de kleine uurtjes door. Gezellig!!!