EYOF – sporten, vertrouwen en Bossaball

De vroeg shift, van 8.00 – 14.30 uur, begint steeds later. Vandaag begin ik met de Poolse begeleiding om 9.00 uur met een ontbijt. De sfeer wordt steeds relaxter. De sporters weten wat er wanneer van  hen verwacht wordt, ze hebben hun focus gericht op de sport (trainingen en wedstrijden) en ze weten waar de verschillende accommodaties (verblijf, eten, sportlocaties) te vinden zijn.

DSCN1298Na het ontbijt naar het volleybal van de jongens in de Jaarbeurs: Polen – Frankrijk. Beide ploegen zijn erg aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk winnen de Polen met 3 – 1.

Terwijl we op weg zijn naar de volgende sportlocatie, het tennis, komt er een telefoontje binnen dat een van de atleten zijn accreditatiepas is verloren. Dat heeft natuurlijk de hoogste prioriteit! Ze vragen aan mij of ik dat ‘even’ wil gaan regelen. daarvoor krijg ik wel de zogenoemde Proxy Card. Deze kaart wordt uitgereikt door de Chef de Mission en daarmee geeft hij / zij alle taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van een Chef aan diegene die de kaart ontvangt. DSCN1308Over vertrouwen gesproken! Ik ga terug naar Olympic Village I (de Uithof) en daar staat een bezorgde trainer van de desbetreffende atleet mij al zenuwachtig op te wachten. Het verliezen van de accreditatiepas is natuurlijk ook niet zomaar iets. Daarom is mijn verbazing bijzonder groot dat ik binnen een minuut een andere pas heb geregeld! Ik weet ook niet zeker of de juiste procedure is gevolgd, maar feit is dat het probleem in no time is opgelost. Weer een plusje achter mijn naam!

DSCN1306’s Middags ga ik nog even kijken bij het zwemmen en het turnen. Bij het stadion De Galgenwaard loop ik Wilco tegen het lijf. Hij is algemeen directeur Bossaball Nederland. Het betreft een nieuwe tak van sport met een combinatie van volleybal, voetbal en trampoline springen. Zeker de moeite waard om een keer gezien èn gedaan te hebben! Ik ben benieuwd wanneer Bossaball een Olympische sport wordt.

En dan zit het er voor mij al weer op voor vandaag. Vanavond ga ik lekker aan de grachten in Utrecht een hapje eten. Ook een aanrader!