EYOF – volleybal, judo en turnen

Deze ochtend heb ik vrij: het voelt als een cadeautje. Heerlijk (uit)geslapen en dan wil je nog van alles doen. Maar… mijn gedachten gaan toch al weer snel naar de EYOF. Vandaar dat ik een paar uur eerder dan gepland toch weer op de Uithof ben, oftewel op Olympic Village I. Ik wil eigenlijk niets missen!

Het wordt wel steeds rustiger voor de Team Assistents. De vragen drogen een beetje op en iedereen weet ondertussen wel zijn / haar weg te vinden. Vandaar dat ik al snel in de bus naar de Jaarbeurs zit. Op naar een meisjes volleybal wedstrijd Polen tegen Servië. Ook nu gaat het niet goed met de Polen. Al snel komen ze achter met 0-2. En dan begint het beter te lopen. Bovendien worden ze enorm enthousiast aangemoedigd door hun collega volleyballers – het jongensteam. En dat blijkt een ‘gouden’ ommekeer in de wedstrijd. Het is echt een ’thriller match’. Het wordt ongekend spannend en, geloof het of niet, de Polen winnen uiteindelijk met 3-2! Ze gaan naar de halve finale!

DSCN1285Na het volleyballen ga ik nog even vlug kijken naar het judo. De Nederlanders zijn vandaag goed in de prijzen gevallen: 1 x goud en 2 x brons! De tweede jongen van rechts heeft voor Nederland de bronzen medaille in de wacht gesleept: gefeliciteerd!

DSCN1295Daarna ga ik bij het turnen kijken. Een sport waar ik zelf niet zo bekend mee ben. Ik moet eerlijk zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk ben van de kracht en de prestaties van deze jonge jongens! Ze moeten echt van alle markten thuis zijn: oefening op de vloer, aan de ringen, op het paard, een sprong, brug met gelijke leggers en rekstok. Ook de Polen zijn bij het turnen van de partij (zie foto).

Dan ga ik terug naar Olympic Village I waar ik eet met de Deputy (Joanna) en de Chef de Mission (Marzenna) van Polen. Nog even wat afspraken gemaakt voor morgen en dan zit mijn (werk)dag er al weer op. “Time flies when you are having fun!”