EYOF – teambegeleiding en Dr. Jacques Rogge

Het is een kort nachtje geweest: gisteravond laat thuis na de openingsceremonie en vandaag ben ik om 8.00 uur weer in het Olympische Dorp I voor de Chefs de Mission Meeting. Tijdens deze bijeenkomsten wordt alles besproken van de komende dag(en) en kunnen vragen worden gesteld. Vandaag staat veel in het teken van de catering en het transport.

Om 12.00 uur staat er een persmoment met Dr. Jacques Rogge op het programma. Dit zal de laatste officiële publieke handeling zijn van Dhr. Rogge als Voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité. Ook alle voorzitters van de NOC’s, een vertegenwoordiger van de 49 deelnemende landen en natuurlijk de organisatie van EYOF 2013 zijn hierbij aanwezig.DSCN1272

Mooi detail: Dr. Jacques Rogge is de grondlegger van de EYOF. In 1991 vond de eerste editie van dit event plaats in Brussel. Mooi dat hij zijn loopbaan af sluit bij ‘zijn kindje’ de EYOF.

En dan gaan Arno en ik een rondje maken langs de verschillende sportlocaties. Dat is er tot nu toe voor ons nog niet van gekomen. We gaan kijken bij het volleybal, atletiek en tennis. Ondertussen ontmoeten we ook nog even Ralph, een vriend van mij uit Zwitserland die ook Deputy Chef de Mission van de volwassen is voor zijn land.

Daarna gaan we om 18.00 uur terug naar het volleybal. Dan staat er namelijk een wedstrijd gepland tussen de meisjes van PolenDSCN1279 (= Europees Kampioen) en de Nederlands (= zijn mogen meedoen omdat Nederland het gastland is). En hoewel ik bij het Poolse team zit, is het toch lastig om ‘Polska’ om me heen te horen roepen. Op de een of andere manier voelt het onnatuurlijk om Nederland niet aan te moedigen. Maar er is een grote verrassing op komst: Nederland verslaat namelijk de Europees Kampioen met maar liefst 0-3! Gefeliciteerd meiden!