EYOF – Denemarken en Noorwegen

Mijn eerste taak als team Assistent vandaag is ontbijten met de (Deputy) Chefs de Mission van Denemarken, Noorwegen en Zweden. Niet verkeerd! En bovendien een mooie gelegenheid om kennis te maken. Opvallend is dat ‘de Scandinaviërs’ in hun eigen taal praten en elkaar toch kunnen verstaan!

DSCN1181Daarna gaan Nils en ik de kamers voor de atleten en de staf in orde maken: kamers controleren, naam van NOC DEN en de namen van de atleten / staf op de deuren bevestigen, een soort van sleutelprotocol opstellen afhandelen, gereed maken van de goody bags, handzeep kopen en op de toiletten neer zetten. Kortom: lekker praktisch!

Vervolgens arriveert de (kleine) vrachtwagen DSCN1174met de wielren-benodigdheden en de kleding van het Deense team. En dan verschuiven ineens een aantal afspraken. In plaats van dat ik mee ga naar Schiphol om het Deense team op te gaan halen, mag ik nu dozen naar de appartementen versjouwen…… Dat is eerlijk gezegd wel een domper. Ik had natuurlijk wel al in de gaten dat Nils over-gecontroleerd is en mij maar erg weinig wil toevertrouwen, maar dit had ik niet verwacht. Eigenlijk heb ik er de pest in…

DSCN1178Maar gelukkig is er genoeg te doen, bij de collega’s van Noorwegen bijvoorbeeld. De Deputy Chef de Mission Guro Lium en collega Team Assistent Alex zijn maar wat blij dat ik hen kom helpen. Zij hebben al grof inkopen gedaan als het gaat over, jawel ook hiervoor geldt, de zeeppompjes, maar ook heel veel melk, cruesli en koffie. Guro heeft precies aangegeven wat ze DSCN1192waar wil hebben en Alex en ik gaan aan de slag. Af en toe worden we even gebeld of alles goed gaat of dat we nog iets nodig hebben, en na weer een dankwoord, gaan we vrolijk verder. Zo kan het ook! Na een 3-tal uur is het klaar: de kamers zijn gecontroleerd en gereed, de vlaggen hangen. Laat het Noorse team maar komen!

Inmiddels is het 14.30 uur. Hoog tijd voor de lunch! Heerlijk om tijdens het eten met Guro te praten over mijn Olympische ambitie. Ze luistert, denkt mee en heeft nuttige tips. Super!

Rond 16.00 uur komt het Deense team aan met de bus. Na een welkomstwoord door Nils en het indelen van de DSCN1195kamers, gaan zij eten. Voor mij zit het er op voor vandaag. Wat me vandaag het meeste is opgevallen dat er grote verschillen zitten tussen de taken die de Team Assistents te doen hebben / krijgen van de (Deputy) Chefs de Mission. Weet de een bijna niet meer waar de tijd vandaan te halen is om alles tijdig voor elkaar te krijgen, daar heeft de ander bijna niets te doen. Voor mij mag het in ieder geval spannender en uitdagender zijn. De Denen hebben hun zaken goed voor elkaar en dat betekent dat er voor mij niet veel over blijft om te doen. Bovendien krijg ik van Nils niet de ruimte om meer op te pakken.

Morgen staat de openingsceremonie op het programma. Een onderdeel van het event waar iedereen erg naar uit kijkt. Dus morgen meer nieuws!