EYOF – one-to-one meeting

De Deense Chef de Mission, Nils Henrike Stene, Nils Henrik Stene25 jaar jong, komt volgens de informatie vandaag aan met de auto. Er staat een zogenaamde one-to-one meeting op het programma van 16.30 – 17.30 uur. Dat wordt dus de eerste kennismaking van Esther (collega Team Assistent voor NOC DEN) en mij met Nils. Hij is voor zover ik weet de jongste Chef de Mission tijdens het event.

Bij aankomst in het Olympische Dorp op de Uithof en het Informatie Centrum, zit Nils al op ons te wachten. Het blijkt dat hij toch met het vliegtuig is aangekomen. Jammer dat ik dat niet wist, anders had ik heb op kunnen halen.

Na het ‘Velkommen til Holland’ (leve het taalgidsje!) volgt tijdens het gesprek een behoorlijke hoeveelheid papierwerk: een formulier voor dit, een formulier voor dat en ga zo maar door. Wellicht had ik me de taak van Chef de Mission toch iets mooier voorgesteld dan dat het in de praktijk blijkt te zijn?! Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de accreditatiepassen voor de atleten en de staf in orde zijn. Dus met een stapel kopieën van paspoorten onder de arm, naar het accreditatiecentrum. Hier zijn we nog wel een tijdje mee bezig, maar uiteindelijk komt het binnen een paar uur allemaal goed. Na wat afspraken voor de volgende dag, gaan Esther en ik weer naar huis. Morgen komt het Deense team aan op Schiphol. Ik kijk er naar uit om met hen kennis te gaan maken!