EYOF – Olympische vlam in Nederland

Even voor 20.00 uur vanavond is op luchthaven Schiphol de Olympische Vlam op Nederlandse bodem geland. De Olympische Vlam is eerder op de dag ontstoken tijdens de Lighting Ceremony in Athene. Voorzitter van EYOF Utrecht 2013 Rinda den Besten en CEO Henny Smorenburg haalden, samen met NOC*NSF-directeur Gerard Dielessen, de vlam op in Griekenland.

Bij de gate namen toernooidirecteur Pieter van den Hoogenband en wethouder sport van Utrecht Hans Spigt de Vlam in ontvangst. Voorzitter van EYOF Utrecht 2013 Rinda den Besten was eerder op de dag bij de ceremonie in Athene waar de Olympische Vlam met behulp van de zon werd aangestoken. Samen met CEO Henny Smorenburg en Gerard Dielessen, directeur van NOC*NSF brachten ze de Vlam naar Amsterdam.

Vanaf 11 juli tot en met 14 juli gaat de vlam door de provincie Utrecht met een Fakkelestafette. Op 14 juli zal tijdens de grote openingsceremonie in stadion Galgenwaard het Olympisch vuur worden ontstoken.