Europees kampioen!

Wie had dat van te voren gedacht. De Oranje leeuwinnen hebben niet alleen de finale van het EK Damesvoetbal in eigen land behaald, ze zijn ook nog eens Europees Kampioen geworden! In de finale versloegen zij in een spannende wedstrijd de Deense dames met 4 – 2.

Kampioensfoto

Een feest barst lost! Ongelofelijk wat deze dames in de afgelopen 3 weken hebben teweeggebracht. Collega’s praten erover op het werk, de kranten staan steeds voller met oranje-getinte artikelen, zelfs de media op tv heeft het steeds vaker over het Nederlands team. De Nederlandse voetbaldames zijn hot!

En als klap op de vuurpijl wordt Lieke Martens uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi: top! Sterker nog, er zijn maar liefst 5 Nederlandse geselecteerd voor het beste team van het toernooi!

20604407_1518107104913138_4881100268999126011_n

Wat mij vooral opvalt, en dat heb ik ook al eerder aangegeven, is de inzet van de dames en de team spirit. Dat blijkt onder andere uit het feit dat de ‘vaste’ aanvoerster van het team Mandy van Berg die tijdens het toernooi wordt gepasseerd, samen met de huidige aanvoerster Sharida Spitse de beker gaat ophalen. Daar kunnen veel andere teams wat van leren.

Maar voordat ik ga ‘vervallen’ in analyses, is het nu vooral genieten van de feestende dames op het veld, in de kleedkamer, vanavond ‘ergens in Enschede’ en morgen tijdens de huldiging in Utrecht. Dus:┬ávan harte gefeliciteerd team, staf en begeleiders. Jullie zijn allemaal toppers!

IMG_1482