Dubbel gevoel

Inderdaad, met een dubbel gevoel rij ik vandaag naar De Galgenwaard in Utrecht. Het is aan de ene kant een feestje om als vrijwilliger mee te helpen bij een wedstrijd tijdens het EK Vrouwenvoetbal, en aan de andere kant realiseer ik me ook dat het vandaag mijn laatste shift is. Hoewel het toernooi nog volop bezig èn de oranje leeuwinnen door zijn naar de kwartfinales,20170716_152903 houdt voor mij als vrijwilliger het event al op. Het is niet anders. Het geeft bovendien ook weer aan hoe snel ik me thuis voel in dit wereldje. De sfeer onderling, tussen vrijwilligers, organisatie, supporters, sporters, begeleiders, is echt top. Heerlijk!

Ruim op tijd meld ik me bij het Volunteers Home. Ben benieuwd wat de dag vandaag gaat brengen!

Eigenlijk word ik meteen positief verrast door een verzoek om bedank-cadeautjes te gaan kopen voor de UEFA medewerkers. Met een boodschappenlijstje in de hand, rij ik in een busje met andere vrijwilligers naar de fanzone van het Neude. Ook leuk om te zien! 20170725_174842Na overleg met Foeke Booij, gaat een van zijn vrijwilligers (dank Charmaine!) met mij mee om typisch Utrechtse (‘Utereg’) souvenirs te kopen: wijn of bier en Domtoren kaarsen. Met veel geluk lopen we meteen het perfecte winkeltje in waar we (bijna) alles in één keer kunnen kopen. Nog wel even stevig onderhandelen (geloof het of niet, maar ik heb een korting van 25% geregeld!) en dan zijn de aankopen gereed. Ondertussen is het busje met de andere vrijwilligers weg gereden. Dat betekent dat speciaal een chauffeur met een gesponsorde KIA-auto voor komt gereden om mij weer terug te brengen naar De Galgenwaard. Hoe vet is dat?!

De cadeautjes overhandig ik aan de medewerkers van het kantoor van het LOC (= Local Organisation Committee). Zij zijn er blij mee en ik hoop de UEFA medewerkers ook. Zo blijft het toch altijd weer een verrassing wat je gaat doen tijdens een event.

De rest van mijn shift ben ik aanspreekpunt voor de vrijwilligers in het Volunteers Home. De wedstrijd Rusland – Duitsland (uitslag 0 – 2; Nederland speelt in de kwartfinale tegen Zweden en Rusland ligt uit het toernooi) volgen we met een klein groepje zijdelings. Onze gedachten gaan namelijk al uit naar het ‘ontmantelen’ van het Volunteers Home. Hoe vervelend ook, maar FC Utrecht speelt donderdag al weer een internationale wedstrijd in de Galgenwaard. Concreet: in 2 nachten en 1 dag moet het hele stadion weer spik en span worden opgeleverd aan de oorspronkelijke gebruiker. Dat wordt dus flink aanpoten! Gelukkig maken vele handen licht werk. Rond half één is het Volunteers Home omgetoverd tot een grote lege ruimte, die zo weer ingericht kan worden als kantoorruimte. De goederen (banken, tafels, zitzakken, tafelvoetbalspel, kluisjes, kleding, planten, etc.) worden in een vrachtwagen(tje) geladen en de volgende dag naar Enschede gebracht. Daar worden ‘onze’ spullen weer gebruikt door de vrijwilligers die daar hun werk mogen doen. Daar is goed over nagedacht!

En zo ziet er dan voor (links) en na (rechts) uit:

20170716_182908

20170725_230300

 

 

 

 

Na het afbouwen, breng ik 2 collega vrijwilligers naar Schiphol, zodat zij de laatste bus naar hun verblijfplaats in Amsterdam kunnen. Moe maar voldaan kom ik om 1.00 uur ’s nachts thuis. Geweldige dagen, nieuwe contacten en ervaringen rijker, en ook wel moet, duik ik mijn bed in. De rest van de toernooi ga ik voor de buis volgen. Ben erg benieuwd hoe ‘ons oranje’ het verder in het toernooi gaat doen. Succes meiden!

En mascotte Kicky neemt het er ook even van voordat de volgende wedstrijd begint:

20170725_195040