(Inter)nationale complimenten

Hieronder staat de mail die gericht is aan het hele ‘Technical Team’: mooie nationale èn internationale complimenten!

“Beste allemaal,
Het was een geweldige week!!! Wow!!!

  • Zondag: al vele harde werkers in het stadion van het Technical Team, opening trainings venue en start van verschillende trainingen met oa Omega/STS
  • Maandag: Test event in het Olympisch stadion, 1e bezoek teams aan Museumplein
  • Dinsdag: Officiële training atleten, bijeenkomst met heel veel mensen van het competition team in het Olympisch stadion, Technical Meeting in de VU, Test event op het Museumplein, Officiële opening met de Koning
  • Woensdag: Voor de tweede keer na 1886 was er weer atletiek wedstrijd op het Museumplein; wat een sfeer; eerste EK medaille ceremonie op Medal Plaza
  • Donderdag: De eerste medailles voor Nederland; een gave 100m finale met Churandy Martina
  • Vrijdag: Een spetterend einde van de dag met Dafne Schippers
  • Zaterdag: Voor het eerst een IPC event geïntegreerd tijdens zulke kampioenschappen; de meerkamp van Anouk
  • Zondag: Een schitterende halve marathon over een heel mooi parcours en de laatste sessie met weer Nederlandse successen
  • Maandag: De afbouw met soms trieste aanblikken; jammer dat het weer voorbij is, maar met een super gevoel, alleen maar blije mensen!!

We hebben met z’n allen een geweldig evenement neergezet. Kernwoorden: op hoog niveau, het zag er geweldig uit, in ontspannen sfeer, vriendelijk, behulpzaam, oplossingsgericht, Team work!
Brief EAHet hoge niveau wordt ondersteund door een welgemeende brief die we kregen van European Athletics (bijgevoegd) en die gericht is aan het hele Competition Team! Daar willen we jullie allemaal heel hartelijk voor bedanken. We kunnen met z’n allen ongelooflijk trots zijn.

Op dit moment zijn we al begonnen met het schrijven van het evaluatie rapport. Ik zou graag iedereen willen oproepen om evaluatie punten die van belang zijn voor toekomstige organisatoren (in 2018 vinden de EK plaats in Berlijn) naar je coordinator/scheidsrechter/chef te sturen. Dan nemen we deze punten op in ons eindrapport.

Er is nu (bijna) een eind gekomen aan een jarenlang traject, waar jullie allemaal jullie belangrijke bijdrage hebben geleverd. Voor de één zal het misschien de kers op taart geweest zijn van een lange carrière in de atletiek. Voor de ander zal het een stimulans zijn om door te gaan en de berg met ervaringen van het EK over te brengen in volgende wedstrijden. Wij hopen oprecht dat het voor velen ook een aanmoediging is om een carrière in de atletiek te starten als jurylid, lid van het materiaalteam, lid van het Event Presentation team of op welke wijze dan ook ter ondersteuning van onze geweldige sport.

Geniet na. Kijk de beelden terug. Wees trots. En geniet van een geweldige zomerperiode waarin nog vele mooie sportmomenten volgen.

Tot ziens op de atletiek banen in Nederland!

Met vriendelijke groet,

Niels van der Aar
Martin van Ooyen
Yvonne van Langen”