Side event: Brooks 10k Champions Run

Het is vroeg en het zonnetje schijnt al. Het wordt vandaag een warme dag! Dat wordt dus afzien voor de deelnemers aan de halve marathon van het EK Atletiek. Zij starten om 9.30 uur op het Museumplein en lopen vervolgens 2x een prachtig rondje dwars door Amsterdam. Ook de finish is op het Museumplein. Over uniek gesproken!

Brooks10k_parcoursNa de professionele lopers, heeft de organisatie van de EK Atletiek in samenwerking met Le Champion een run voor zo’n 15.000 recreanten als side event georganiseerd. Zij lopen 1x hetzelfde rondje als de professionals. En ik bAnet na Brooks 10k Runen één van deze gelukkigen!

Vandaag dus geen vrijwilligerswerk. Ik ga zelf ‘aan de bak’ als actief sporter: Brooks 10k Champions Run. Mijn persoonlijke streven is om deze kilometers binnen het uur te lopen. Bij aankomst blijkt dat het Museumplein er compleet anders uit ziet dan afgelopen donderdag toen er nog kwalifikatierondes gepland stonden voor het speerwerpen, dames, en het discuswerpen, heren. Er hangt een geweldige sfeer en iedereen heeft er zin in!

20160710_102527

20160710_103712

 

 

 

 

Om 12.00 uur start ik en het begin is goed. Iets te goed wellicht?! Het is namelijk erg warm… Daarvoor zijn de lopers door de organisatie vooraf gewaarschuwd. Maar goed, ik heb er zin in, ik ga er voor, dus volhouden! En dat lukt tot de 6e – 7e kilometer. Tot dat moment lig / loop ik prima op koers voor mijn streeftijd. En dan wordt het zwaar voor mij. Dat is ook aan de oplopende tussentijden te zien. Eindtijd: 1.02.46.

Anet na Brooks 10k RunTe veel….. Te weinig….. Nee! Geen excuses! Al met al heb ik goed gelopen en ik ben  trots op deze tijd. Belangrijker nog is het schitterende parcour en de dito sfeer. Dit is het grote genieten!

Met een mooi wedstrijdshirt met naam en een mooie (verdiende 😉 ) medaille om mijn hals, ga ik trots naar huis.

Vanavond staat het afscheidsfeest van het EK Atletiek met atleten, staf, jury en vrijwilligers gepland. Ik rol dus van het ene feestje in het andere. Ja, ja, het is een ‘zware’ week 😉