De laatste vrijwilligersdag…

althans voor mij. Na een korte nacht, meld ik mij vandaag voor de laatste keer bij de TIC / SID desk. Beetje vreemd gevoel. Maar niet getreurd! Het belooft weer een fantastische dag te worden: na mijn shift komt mijn man Peter langs en gaan we samen op de tribune zitten als toeschouwers, het evenement vanuit letterlijk en figuurlijk een andere hoek bekijken.

DSCN2842Deze ochtend begin ik met het printen van de diploma’s. En welke kom ik dan tegen? Jawel, van deze topper! šŸ˜‰

Daarna worden de diverse lijsten weer gereed gemaakt voor verspreiding. Samen met Ari Bekker, een van de runners, loop ik mee met haar ronde en kom ik plaatsen waar ik nog niet eerder ben geweest. Het is nog vroeg en alle voorbereidingen worden getroffen voor de wedstrijdonderdelen van de middag en de avond. Dat betekent ook dat het nu relatief eenvoudig is om echt een kijkje achter de schermen en op het ‘infield area’ te nemen. Super!

Hieronder een paar foto’s van deze ontdekkingstocht (sorteren van de lijsten, op de ‘infield area met Ari, de mediaruimte bovenin het Olympisch Stadion en de tribune waar de tv-interviews met de atleten worden afgenomen, de zogenaamde call room waar de atleten zich verzamelen en de deur waardoor zij vanuit het stadion het veld opkomen):

DSCN2845DSCN2860

 

 

 

 

 

DSCN2849DSCN2856

 

 

 

DSCN2882DSCN2889

 

 

 

 

 

 

 

En als ik dan toch ‘infield’ ben, dan kan ik het niet nalaten om te ervaren hoe het voelt om in de startblokken van de 100 meter te staan (aan het polsstok hoogspringen waag ik me maar niet…). Dus:

DSCN2862

De rest van de shift bestaat uit de inmiddels gebruikelijke activiteiten: lijsten vermenigvuldigen en verspreiden, diploma’s maken, sportattributen innemen of retourneren, eventuele protesten verwerken, enzovoorts. Aan de balie is het leuk om te merken dat de gezichten van de landencoaches steeds bekender worden. DSCN2892Naast deĀ TIC / SID activiteiten, Ā komen zij ook langs voor een dropje of een ander snoepje. Dat werkt als ze even moeten wachten. Ook de Belgen weten hoe ‘het’ werkt: voor de 2e dag op rij nemen de volgende traktatie mee met deĀ tip “Zorg ervoor dat u er uitgebreid van geniet!” Dat laten we ons geen 2x zeggen!

En dan is het zover. Ook mijn laatste shift zit er op. Vreemd om nu weg te gaan, terwijl de TIC / SID desk nog steeds volop in bedrijf is. Maarja, er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan.

DSCN2900Op de tribune is het een groot feest! Ik blijf me telkens weer verbazen over het aantal wedstrijdonderdelen dat tegelijkertijd plaats vindt. Er is altijd wat te zien en te beleven. Peter en ik kijken onze ogen uit!

Als de bekende kers op de taart zien we vanavond Anouk Vetter goud winnen op de meerkamp. Ook nu barst het stadion uit zijn voegen! Het EK Atletiek is niet alleen organisatorisch een groot succes, maar ook de Nederlandse atleten doen het erg goed. Trots!

DSCN2937DSCN2933

 

 

 

 

 

Na de laatste wedstrijd begeven we ons naar het ‘medal plaza’. Onder andere Dafne Schippers krijgt vanavond haar goeden medaille voor 100 meter. Wat een sfeer!

WP_20160709_011

WP_20160709_015

 

 

 

 

Moe maar voldaan keren we huiswaarts. En wie zien we ‘ineens’ voor onsĀ  lopen? Jawel, inderdaad, diezelfde Dafne. Dit is dusĀ een foto met een gouden rand:

Dafne Schippers en Anet