Mag ik je voorstellen aan

DSCN2735Het grootste deel van het TIC / SID team en de bijbehorende runners! Wat een toppers! De eerste opmerking die ik hoor bij het binnenkomen van de TIC / SID desk: je hebt het goed gedaan en alles is prima geregeld! Het zijn de woorden van Iris, een van de 2 co√∂rdinatoren en ze refereert aan mijn dag op het Museumplein. Altijd leuk om te horen en helemaal goed om zo je shift te beginnen ūüėČ

DSCN2827Vandaag begin ik later, om 16.00 uur. Dat betekent ook dat het vanavond laat gaat worden, minimaal 23.00 uur. Dat mag de pret niet drukken! De werkzaamheden bij TIC / SID worden steeds meer vanzelfsprekend en de overname van de vorige shift groep verloopt soepel. De band onderling wordt (nog) hechter en de sfeer zit er prima in!

Mijn late shift¬†betekent¬†ook dat er vanavond een 2-tal super interessante finales op het programma staan, voor Nederland dan: 200 meter mannen met Churandy Martina en de 100 meter vrouwen met Dafne Schippers. Het zal vandaag sowieso een dag zijn met veel hoogtepunten en bekende (sportieve) Nederlanders. Kijk maar wie ik zoal live tegen het lijf loop (foto links – Maurice Hendriks &¬†Nederlandse coach, foto 2 – Rien van Haperen¬†& Ellen van Langen). Dat zijn de¬†(extra)¬†voordelen van een vrijwilliger! ūüėČ

DSCN2761     DSCN2747

 

 

 

 

De tijd vliegt! En dat geldt ook voor Dafne Schippers! De semi-finale wint ze met grote overmacht. Dat belooft wat voor de finale van vanavond! Eerst is daar nog de 200 meter van Churandy Martina. Als ik het stadion in loop, is er veel geroezemoes. DSCN2800Dan, vlak voor de start, wordt het helemaal stil in het stadion: kippenvel. Het startschot klinkt en dan explodeert het stadion! Geweldig!

Dit is zijn race: EC 2016 200 m men

En het stadion klapt helemaal uit de voegen als Martina wint. Wat een prestatie! Helaas blijkt later op de avond dat Churandy Martina wordt gediskwalificeerd; hij heeft zijn voet op de lijn gezet… Deceptie alom, zeker bij de atleet zelf…

En dan staat al weer een andere grote Nederlandse atleet gereed voor haar race: 100 meter vrouwen, Dafne Schippers. Ben je er niet ‘live’ bij geweest en wil je weten wat je hebt gemist? Klik dan op deze link en zie wat ik op dat moment heb gezien – EC 2016 100 m women!

Na de wedstrijd zie ik ‘achter de schermen’ Dafne Schippers lopen tussen al haar interviews door. Wat een top-vrouw en wat een top-atlete! Ben erg benieuwd hoe haar prestatie op de Olympische Spelen in Rio zal zijn!

DSCN2819

DSCN2834

 

 

 

 

Inmiddels is de avond over het Olympisch Stadion gevallen DSCN2837en begint er al weer bijna een nieuwe dag. Op¬†de ‘medal plaza’ zijn de laatste bezoekers nog iets aan het drinken en nemen zijn de dag door.

Voor mij is het hoog tijd om naar huis te gaan om te gaan slapen. Morgen heb ik weer de ochtend shift. Ik val in slaap met een aantal winnaars op mijn netvlies… Welterusten.