Museumplein

Op het Museumplein word ik voor bij de TIC / SID desk opgewacht door de toernooi mascotte Adam. DSCN2665Tja, zo’n kans laat ik natuurlijk niet onbenut 😉

Daarna meld ik me bij Iris, die al weer gestart is met de lijsten voor de chrono, deelnemers en jury. De hectiek is hier een stuk minder in vergelijking met het Olympisch Stadion, maar ook hier moeten de lijsten worden vermenigvuldigd. Dan heeft Iris een verrassende mededeling voor me: ik bemens de TIC / SID desk de verdere dag alleen! Zij gaat naar het Olympisch Stadion omdat het daar een stuk drukker is. Dus, ok, natuurlijk doe ik het!

DSCN2667En dit is dan mijn werkplek op het Museumplein! Klein, warm, maar prima. Ik maak mezelf verder wegwijs op deze locatie en dan is het wachten op de eerste van de 4 kwalificatiewedstrijden: Javelin QA W. Dat ziet er cryptisch uit, maar dat valt mee: speerwerpen, kwalificatieronde A voor vrouwen (women). Deze start om 12.00 uur. De tweede ronde is om 13.35 uur. In de middag staan de heren met discuswerpen gepland om 16.35 en 18.15 uur. Als de uitslagen bekend zijn, dan worden deze gepubliceerd en indien gewenst ook verspreid. De lijst met gebruikte materialen (implements) door sporters wordt ook naar de desbetreffende locatie verspreid. Voor de rest, als alles goed gaat, is redelijk rustig.

DSCN2679Bij de 2e ronde voor dames speerwerpen, besluit ik om zelf even een kijkje op de sportlocatie te nemen. Het is geweldig om te zien dat de tribunes helemaal vol zitten met toeschouwers! Wat een top-sfeer! En als klap op de vuurpijl kom ik een docent van de DSCN2671MISM-opleiding (Master International Sports Management) tegen, Irsan Widarto. Na een fotomomentje (altijd leuk) gaan we samen naar het speerwerpen kijken en kletsen we ondertussen even bij: super!

Leuk detail zijn de autootjes die de materialen op het veld heen en weer rijden. De sponsor is overduidelijk. Een perfecte match vanuit marketing oogpunt, zou ik zo zeggen 😉

DSCN2681

Na het speerwerpen van de vrouwen, staat in de middag het discuswerpen voor de mannen op het programma. De grote vraag voor de Nederlandse supporters is: gaat Rutger Smith zich kwalificeren voor de finale?! In de eerste kwalificatieronde is het hem (helaas) niet gelukt. Vanuit de zogenoemde callroom maken de atleten zich op voor de tweede ronde: EK Atletiek 2016 – discus mannen kwalificatie

Het is en blijft spannend tot de 3e poging en dan…… een explosie aan geluid van zowel de supporters als de atleet zelf! Geen directe kwalificatie maar wel gekwalificeerd! TOP-prestatie!

DSCN2719DSCN2713

 

 

 

 

 

DSCN2722DSCN2720

 

 

 

 

DSCN2724DSCN2729

 

 

 

 

 

 

DSCN2731Na deze prestatie, ga ik terug naar de TIC / SID desk om deze laatste uitslagen netjes te verwerken. En dan is dit het resultaat van een dag ‘hard’ werken. Inmiddels is het ook al bijna 20.00 uur. Tijd om af te ronden voor vandaag: desk opruimen en achterlaten zodat het team hier zondag weer meteen volop aan de slag kan, een tas samenstellen voor de materialen in het Olympisch Stadion, zelf ook nog even eten (het eten in het Volunteershome is net opgeruimd als ik aan kom, dus dan maar even in het ‘restaurant’ van de NOS eten. Perfecte samenwerking!), en dan zit mijn shift van ruim 10 uur er op.

Morgen is er weer een dag. Ik kijk uit naar de finales van de Nederlandse toppers!