De dag van de eerste wedstrijden

DSCN2619Bij aankomst is duidelijk dat er de afgelopen dagen ontzettend veel werk verzet is. Zo is op deze foto (backstage) te zien dat de pers in grote getalen aanwezig is en er klaar voor is. Voor hen is een complete ‘loopbrug’ gebouw voor alle bekabeling. En zelfs deze brug is dusdanig ‘aangekleed’ het er allemaal even kleurig en sportief uit ziet.

DSCN2622Het EK Atletiek gaat vandaag beginnen met kwalificaties en semi- en finales. Dat is in de (wederom) vroege ochtend goed te merken. Aan de balie van het TIC / SID lijkt het alsof er ‘ineens’ een volle bus met coaches voor de deur is afgezet. lekker druk en hectisch, maar  gestructureerd!

Zelf ben ik vandaag samen met Joop ingedeeld bij het kopiëren… Niet het meest hoogdravende werk, maar ook dat met gebeuren en je moet er goed met je hoofd bij blijven. DSCN2631Bovendien ben ik in de gelegenheid om met de mensen om me heen een band op te bouwen, zoals met de collega vrijwilligers, de vertegenwoordigers van de European Athletics Association en de medewerkers van het stadion. Dankzij de laatste connectie lukt het zelfs om een heerlijke kop latte macchiato te maken: heerlijk!

Inmiddels heb ik ook door hoe de procedures zich tot elkaar verhouden en waar de onderlinge afhankelijkheden zitten. Dat werkt ook een stuk prettiger en je weet waar je mee bezig bent. Dankzij de eerste twee voorbereidings- c.q. testdagen zijn ook de ‘kinderziektes’ en foutjes verdwenen en begint alles steeds soepeler te lopen. We krijgen zelfs complimenten van het Event Team en dat blijkt geen vanzelfsprekendheid te zijn.

DSCN2646Rond half 3 dragen Joop en ik onze activiteiten over aan Pyet en Peter. We blijven nog een tijdje standby voor eventuele vragen en dan zit onze shift er voor vandaag al weer op. De tijd blijft vliegen! Op de weg naar huis, loop ik langs de ‘warming up area’. Ook hier is er meer bedrijvigheid waar te nemen. Heerlijke sfeer!

Morgen ben ik de hele dag op het Museumplein. Ik ben erg benieuwd hoe de sfeer op die sportlocatie is. Kan bijna niet wachten!