Onverwacht

Vandaag gaat de wekker vroeg… Uiterlijk om 8.00 uur word ik in het Olympisch Stadion verwacht en ik wil op tijd zijn!

Bij aankomst, en dan ben ik echt ruim op tijd (!), blijken Iris, Ard en een aantal teamleden al aanwezig te zijn en druk aan het werk. Vandaag staan test events gepland en het wordt serieuzer.DSCN2561 De taken worden concreter en verdeeld. In eerste instantie ga ik boodschappen doen (snoep voor de bezoekers van het TIC / SID) en daarna word ik ingedeeld bij het kopiëren van startlijsten en allerlei andere ‘lijsten’ die belangrijke zijn voor heel veel andere teams. Het ene team wil een x-aantal kopieën, het andere wil er 2 meer of juist minder hebben, niet dubbelzijdig of juist weer wel, wel of toch maar niet geniet. Het klinkt simpel, maar het luistert erg nauw. Bovendien merk ik steeds meer dat er meerdere teams qua informatie sterk van elkaar afhankelijk zijn. Hoe dat proces precies in elkaar zit, heb ik eerlijke gezegd nog niet door. Maar het is wel cruciaal dat alle procedures kloppen, want anders hebben andere teams geen volledige of onjuiste info en dat werkt natuurlijk niet. Dat had ik van te voren niet bedacht.

Een andere taak voor mij is het innemen van materialen die de atleten gebruiken bij de training en de wedstrijd. DSCN2596Denk hierbij concreet aan discussen, speren, slinger- en stootkogels. Ook hier zitten  hele protocollen aan vast, maar dit vind ik echt leuk om te doen: direct contact met coaches / atleten, materialen in mijn handen hebben die ik normaal niet heb. Leuk! Aangezien morgen de wedstrijden beginnen en de materialen voor 12.00 uur moeten zijn aangemeld, is het druk. De tijd vliegt!

DSCN2584Om 12.00 uur staat er ook een bijeenkomst gepland voor alle technische medewerkers / vrijwilligers, staf en juryleden. Niels en Martin die de dagelijkse leiding hebben over dit deel van het event, staan voor de groep en benadrukken nogmaals de samenwerking en het feit dat dit toch wel een erg bijzonder event is.

Hierna is het tijd voor de lunch (met dank aan Spar) en draag ik mijn werkzaamheden over aan de teamleden die aan de shift van 14.00 uur beginnen. Samen met Norbert loop ik nog een rondje om het stadion (nu kan het nog), gaan op de 1e plaats van het medaille podium staan (altijd leuk!) en dan naar huis. Nog even een beetje relaxen, want morgen gaat het echt beginnen!

DSCN2566