Het is zover…

DSCN2510mijn eerste shift van het EK Atletiek! Vandaag sta ik van 11.00 tot 17.00 uur ingedeeld. Maar uit ervaring weet ik al dat deze tijden ‘flexibel’ zijn. En dat blijkt meteen de eerste dag het geval te zijn.

DSCN2518Ruim op tijd meld ik bij het TIC (Technical Information Centre) / SID (Sport Information Desk). TIC is eigenlijk de operationele wedstrijdleiding en SID is meer het beantwoorden van vragen van staf / coaches en jury. Het eerste is nieuw voor mij,DSCN2530 evenals alle specifieke atletiektermen die voorbij komen. Dat is even wennen. Met het tweede ben ik wel bekend, dus dat compenseert weer. En ik doe het natuurlijk niet alleen! Een leuk en enthousiast team dat elkaar helpt. Dat komt dus goed!

Deze dag is eigenlijk het beste te typeren als ‘gestructureerde chaos’. De 2 coördinatoren Iris en Ard worden bijna non-stop bevraagd en geclaimd door mensen om hen heen. Knap zoals zij rustig blijven en het geheel (proberen te) stroomlijnen. Zelf probeer ik ook mijn weg te vinden in dit team en ik probeer me zo nuttig als mogelijk in te zetten. Veel praktische zaken en veel kopieerwerk zijn daarvan het resultaat. Tja, ook dat moet gebeuren!

DSCN2511Daarnaast heb ik de gelegenheid om rond te lopen en de vorderingen te zien van alle (bouw)activiteiten in en rondom het stadion. Deze sfeer vind ik persoonlijk echt geweldig: de dynamiek en het feit dat iedereen op zijn / haar manier druk bezig is om het event te laten slagen. Fantastisch!

Het TIC / SID is aan het einde van de middag zo goed als op orde. Vandaar dat Iris en DSCN2551ik samen naar het Museumplein gaan, want ook daar is een sportlocatie. Mooi om hier ook een kijkje te mogen nemen. Wat overeenkomt is de bedrijvigheid. En dat geldt ook voor de ruimte die wij delen met andere teams. Deze is nog verre van gereed… Dat wordt nachtwerk voor ‘de mannen’. En morgen moet er voldoende tijd worden ingeruimd om hier alles ‘up and running’ te hebben. Maar dat is Iris en Ard met het team wel toevertrouwd.

Een uurtje later dan gepland (valt dus best wel mee 😉 ga ik naar huis. Morgen weer een dag in de voorbereiding en dan gaat het event echt beginnen!