7 juni: NK Cruyff Courts, workshops en oefeninterlands

DSCN3566Vandaag staat het Nederlandse Kampioenschap Cruyff Courts op het programma. De winnaars bij de meisjes en de jongens mogen een dag later Nederland vertegenwoordigen bij het WK Cruyff Courts.

Na een (wederom vroeg) ontbijt, worden de internationale gasten naar het Olympisch Stadion in Amsterdam gebracht. De ochtend staat in het teken van workshops: human knot, marsmallow DSCN3577challenge, dance, wheelchair basketball, ballon game, judo. De teams worden hiervoor door elkaar gehusseld. 2 à 3 spelers van een team worden gekoppeld aan 2 à 3 spelers van een ander team. Op die manier zijn ze nog meer op elkaar aangewezen. En dat werkt! Het is echt een prachtig gezicht om te zien hoe de kinderen fanatiek bezig zijn met de verschillende workshops. Helaas heb ik zelf niet alles kunnen zien, maar met name het judo (dank Bastiaan!) en het dansen zijn grandioos! Naast de kinderen hebben ook de toeschouwers een enorme grijns op hun gezicht!

DSCN3589DSCN3593

 

 

 

 

 

DSCN3595DSCN3600

 

 

 

 

 

DSCN3601DSCN3605

 

 

 

 

Na de workshops, is het tijd voor een aantal oefeninterlands. Voor de internationale landenteams een mooie training en voor de Nederlandse teams een mooie ervaring. Een echte win-win situatie dus.

En dan staat de finale van het NK op het programma. Het fanatisme is ongekend! DSCN3625Mooie wedstrijden waar het er soms hard, maar toch sportief aan toe gaat. Ook hier staat namelijk respect centraal. Sterker nog, hiervoor is speciaal een award te winnen. Dus als er iemand valt , loop er even naar toe om te vragen hoe het gaat, geef elkaar voor en na de wedstrijd een hand en ga niet in discussie met de scheidsrechter.

De winnaars bij de meisjes en de jongens komen uit dezelfde stad: Rotterdam! Gefeliciteerd! Jullie mogen morgen meedoen met het WK!

DSCN3637

De internationale teams verwelkomen de Nederlandse kampioenen middels een erehaag voor Regardz in het Olympisch stadion. Vol trots nemen de Nederlanders hun beker tussen zich in en laten vervolgens het applaus en het gejuich gelaten over zich heen komen. Wat een welkom. Nu eten (dank aan de ‘Culibus’) en daarna na het hotel. Voor de Nederlanders is het inchecken, nog even wat drinken en dan naar bed. Morgen staat er (weer) een spannende dag op het programma!

DSCN3641DSCN3642