4 juni: Team Maleisië in actie!

Op 4 juni is het eerste team DSCN3505al (erg!) vroeg in de morgen gearriveerd op Schiphol. Het is het jongensteam uit Maleisië. De ochtend wordt benut om even uit te rusten na een vlucht van 12 uur. Voor deze groep is het voor het eerst dat ze vliegen, dat ze zelfs maar buiten hun eigen land / stad komen! Wat een unieke ervaring!

DSCN3484Na de lunch wordt koers gezet naar een typische Nederlandse bezienswaardigheid: De Zaanse Schans. Opvallend is dat hier meer toeristen lopen daDSCN3491n Nederlanders. En de eerlijkheid gebied mij te melden dat ik er zelf ook nog nooit ben geweest… Toch zeker de moeite waard om een keer te gaan kijken! En foto’s van de bekende ‘wooden shoe’ en de molens mogen natuurlijk niet ontbreken.

Daarna is het trainen geblazen. Op het fantastische complex van Only Friends in Amsterdam wordt stevig getraind, in de regen! En wat hebben ze het koud! Het is ook maar zo’n 20 graden… Handschoenen aan dus! Bij het partijtje word ik gevraagd om mee te doen: onwijs leuk! De jongens zijn natuurlijk veel sneller en goed op elkaar ingespeeld. Dat belooft wat voor het WK!

DSCN3502Moe maar voldaan terug naar het hotel. Onderweg zien we veel Oranje supporters die op weg naar de laatste oefeninterland van het Nederlands elftal voordat zij naar het WK Voetbal in Rio gaan. En dan eindelijk: slapen… Tot morgen!