Eerste WK Cruyff Courts in Nederland!

“Zou het niet mooi zijn als er naast een NK en het eerste EK in 2013, ook een WK Cruyff Courts georganiseerd zou worden?”, aldus een dromende Johan Cruijff. En soms komen dromen ook echt uit. Binnen een jaar is het eerste WK Cruyff Courts namelijk een feit!

Certificaat WK Cruyff Courts 2014 - 2Tussen 4 en 10 juni 2014 zijn 6 landen (Maleisië, Israël, Spanje, Denemarken, Engeland en Brazilië) te gast in Amsterdam. Jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot 12 jaar nemen deel aan het WK Cruyff Courts. Naast een sociaal / cultureel uitwisselingsprogramma, staat op zondag 8 juni het sportieve deel, het WK voetbal, op het programma. Een dag eerder vinden de Nederlandse kampioenschappen plaats. De winnaars van de meisjes en de jongens, mogen een dag later meedoen met het WK.

In de voorbereiding ben ik direct betrokken geweest bij de organisatie van dit event. Sterker nog, het WK Cruyff Courts is het onderwerp voor mijn eindopdracht van de Sports Facility & Event Module aan het JC Institute geweest. Tijdens het event ben ik backup voor diverse functies en de eerst verantwoordelijke bij calamiteiten. Daarnaast spring ik in waar vereist / wenselijk.

In deze weblog staan mijn belevenissen van het WK Cruyff Courts beschreven. Voor meer foto’s en achtergrondverhalen, kijk ook eens op de weblog van collega vrijwilliger René Belderbos. Of op de social media van de Johan Cruyff Foundation, Facebook, Tumblr en de website. Veel leesplezier gewenst!

CCK world cup 2014 RGB